Lonksuttelua

Seppo Kommentit

Eilisellä kyselytunnilla pääministeri joutui selittelemään esiintymisiään ulkomailla. Pääministeri on aiheuttanut kysymyksiä Suomen linjasta. Hän lonksuttelee Nato-ovia omien mielihalujensa mukaisesti. Keskusta on joutunut puolustamaan hallituksen virallista ulkopoliittista linjaa sitä itseään vastaan lainatakseni presidentti Koiviston ajatuskulkua 1990-luvun alkuvuosilta. Huomautin tästä Stubbille. Pääministeri ja ulkoministeri – presidentti tietenkin eturivin ykkösenä – ovat ensisijaisesti vastuussa siitä, että Suomen asema on selkeä ja sen linja tunnetaan oikein. Stubb vähätteli eduskunnan kritiikkiä yrittämällä leimata keskustelu ”70-lukulaiseksi”. Tuolla vuosikymmenellä ei ollut epäselvyyttä ulkomailla eikä kotimaassa Suomen puolueettomuuslinjasta. Etyk pidettiin Helsingissä vuonna 1975.