Töllötin-lehti 3.5.2018, Jätti-investointi tulee?

Seppo Julkaisut

 

Männä viikon suuri savolaisuutinen liittyi Finnpulpin jätti-investointihankkeeseen: kiinalainen Hengan International rahoittaa suurimmalta osalta havusellutehtaan perussuunnitelman laatimisen.

 

Siitä on vielä noin vuoden verran matkaa investointipäätökseen.

 

Ja välillä on vielä kysymys ympäristölupaan liittyvien valitusten käsittelystä ja päätöksestä Vaasan hallinto-oikeudessa.

 

Investoinnille myönnetyn ympäristöluvan ehdot ovat maailman tiukimmat. Tehdas nousee vasta sitten kun ympäristölupa on loppuun käsitelty.

 

Ympäristöehtojen on oltavakin tiukkoja. Kallavesj on Kallavesj. Järviemme puhtaudesta huolehtiminen on kaikkien vastuulla ja kaikkien etu.

 

Toki on muistettava, että Kallaveden puhtautta rasittavat monet muut tekijät suhteessa paljon raskaammin kuin mahdollinen Kuopion Sorsasalon havusellutehdas. Tehtävää riittää vesistöjen varrella.

 

Kiinalainen yritys on iso tekijä maailmanmittaisessa metsäteollisuudessa. Hengan Internationalilla on hartioita maailman suurimman havuselluinvestoinnin toteuttamiseen, jos se siihen päätyy.

 

Suomalainen pääoma ei ollut kiinnostunut savolaishankkeesta, mitä hivenen ihmettelen.

 

On enemmän kuin paikallaan lupaavista merkeistä huolimatta muistaa suomalainen kansanviisaus: ”Ei nuolaista ennenkuin tipahtaa.” Vain varma on varmaa.

 

Epäilijöitäkin on ollut liikkeellä. Puuta riittää Sorsasalon tehtaalle. Tätä vakuutti myös MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila. MTK lisäsi omistusosuuttaan Finnpulpissa.

 

Uusi tehdas käyttää puuraaka-ainetta 6-7 miljoonaa kuutiota. Se kootaan laajalta alueelta Savon, Kainuun ja Pohjois- Karjalan maakunnista. Meillä on rutosti rästissä olevia ensiharvennuksia, jotka nyt toivottavasti nytkähtävät liikkeelle tehdasinvestoinnin myötä.

 

Jätti-investointi hyödyttää laajasti itäistä Suomea. Työpaikkoja tulee kroonisen työttömyyden alueelle. Metsätulot lisääntyvät. Liikenne-investoinnit on paikko toteuttaa, jotta tavara liikkuu.

 

Pääministeri Sipilä totesi viime viikon Maaseudun Tulevaisuudessa, että hallitus osallistuu liikenneinvestointeihin, mutta ei tietenkään itse tehdasinvestointiin. Niin kävi Äänekosken tehtaankin osalta: valtio satsasi 160 miljoonaa euroa teiden kunnostamiseen.

 

Muistan omalta kauppa- ja teollisuusministeriajaltani Rauman Sellu- päätöksen vuonna 1993: Ahon hallitus vauhditti silloisen laman pohjakosketusvaiheessa sellutehdasinvestointia osallistumalla työllisyysperusteilla mojovalla panoksella tehtaan pohjatöihin. Rauman Sellu jauhaa tänäänkin.

 

Nyt alkaa aihetta ryhtyä suunnittelemaan ainakin alustavasti teiden ja rautateidenkin kunnostamista siltä varalta, että Sorsasalon investointipäätös tulee vuoden sisällä.

 

Sorsasalon jätti-investointi muuttaa toteutuessaan koko Itä-Suomen tulevaisuuden näkymiä: lievähkö alakulo väistyy tulevaisuuden uskon tieltä.

 

Finnpulpin johto on hoitanut taiten Sorsasalon investointiin liittyvää julkisuutta: ollaan julkisuudessa vain silloin kun on todellista aihetta.

 

 

 

Seppo Kääriäinen

Ministeri. Kansanedustaja.