Seppo Kääriäinen:¨Se on nyt tässä¨, 13.8.2018

Seppo Julkaisut

 

Olen tänään maanantaina (13.8.2018) kertonut Keskustan johtohenkilöille Iisalmessa ja Pohjois- Savossa, että en ole ehdokkaana seuraavissa eduskuntavaaleissa.

 

Kysytään perusteluja. Olen toiminut politiikan monissa tehtävissä vuodesta 1970 ja eduskunnassa vuodesta 1987 lähtien. Eikös se ole tarpeeksi ?

 

Pitkä on ollut matka. Monessa on oltu. Paljon on tehty. Jossakin on onnistuttu. Liian monessa on tullut takkiin. Se, mikä on saavutettu, on yhdessä tehty – ja vain yhdessä.

 

Myönteisilläkin asioilla on kääntöpuolensa. Mieleen on muljahtanut lappilaisen ex- kansanedustajan Hannes Mannisen lohkaisu: ”41 vuotta julkisena kusitolppana riittää.” Kuusamon miestä mukaellen ”lähes 50 vuotta sylkykuppina” riittää. Mutta plusmerkki kääntyy lopunperin päällimmäiseksi.

 

Politiikassa on meneillään aikamoinen murros. Keskustakin on elänyt jo tovin uudenlaista aikaa; mennyt tiedetään, tuleva on avoin. Nikamakohdassa on siistiä antaa tilaa politiikan nykymeininkiin ja -tyyliin paremmin sopiville voimille.

 

Kirjoitan näistä ilmiöistä kirjan – jos ei julkisuuteen, niin pöytälaatikkoon.

 

Siirryn aidan toiselle puolelle, politiikan tekijästä tarkkailijaksi ja kommentoijaksi. Se on politiikan entiselle tutkijalle vähintään yhtä mieluisaa kuin politiikan tekeminen.

 

Kirma 13.8.2018

 

Seppo Kääriäinen